TYT Sınav Tarihleri ve Saatleri Belli Oldu mu?

TYT Sınav Tarihleri ve Saatleri Belli Oldu mu?



Üniversiteye girişte birinci aşama olan Temel Yeterlilik Testi sona erdi.Peki YKS Başvuru ve Sınav Tarihleri Belli Oldu mu?

TYT Ne Zaman ÖSYM, merakla beklenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (TYT) başvuru tarihlerini açıkladı. İşte ÖSYM TYT sınav takvimi

TYT’ye başvuru Şubat -3 Mart 2020 de sona erecektir. TYT başvuruları ÖSYM’nin başvuru merkezleri, sınav koordinatörlükleri veya bireysel olarak internet üzerinden yapılabilecek.

TYT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları, 3 Mart ta sona erecektir.Başvurular, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden yapılacak. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 3 Mart 2020 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir.

TYT NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci 20 Haziran 2020 Cumartesi günü TYT’ye girecekler. Bu sınavın sonuçları ise Temmuz tarihinde ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyurulacağını tahmin ediyoruz.

ÖSYM TYT SINAV TAKVİMİ



TYT Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak

ÖSYM tarafından 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak Temel Yetenek Testi (TYT ) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte açıklanacak.

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, başvuru yaptıkları her TYT için ayrı ayrı, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile Haziran ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden edinebileceklerdir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumlarında soru sayıları ve süreler ne şekilde olacaktır?



Birinci Oturumda yapılacak Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nde; 40 Türkçe, 40 Temel Matematik olmak üzere toplam 80 soru sorulacaktır. Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin süresi 90 dakikadır.

Birinci Oturum

Temel Yeterlilik Testi (TYT)

İkinci Oturumda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40, Matematik Testinde 40 ve Fen Bilimleri Testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru sorulacaktır.

> Adayın Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık puan türlerinden birinin oluşması için ilgili iki testten 80 soru cevaplandırması gerekmektedir.

> Adayın, Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık puan türlerinin üçünün de oluşması için dört testin tüm sorularını yani 160 soru cevaplandırması gerekmektedir.

> Adayın, Sözel ve Eşit Ağırlık puan türlerinin oluşması için ilgili üç testten 120 soru cevaplandırması gerekmektedir.

> Adayın, Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinin oluşması için ilgili üç testten 120 soru cevaplandırması gerekmektedir.

İkinci Oturum

Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık Testleri



Geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda soru başına 0,81 – 1,68 dakika arasında değişen süreler verilmekte iken, Yükseköğretim Kurumları Sınavında soru başına 1,125 – 2,25 dakika arasında değişen süreler verilmiş olup bu süreler, geçmiş yıllarda yapılan sınavlardaki sürelerin gerisinde kalmamakta, hatta önüne geçmektedir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda, bilinçli bir adayın bir veya iki puan türünden bir programa müracaat edeceği varsayılmaktadır. Geçmiş yıllara ait istatistikler incelendiğinde de bu durum doğrulanmaktadır.

Bununla birlikte Yükseköğretim Kurumları Sınavında puan türlerinin tümünden tercih yapmak isteyen adaylar için de yeterli süre verilmiştir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumlarında kaç kitapçık verilecektir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavında birinci oturumda (TYT) bir, ikinci oturumda bir olmak üzere toplam iki kitapçık verilecektir.

Bu uygulama, adaylara zamanı kullanma ve planlama hususunda imkan ve avantaj sağlayan bir durumdur.

TYT Sınav Yerlerini Öğrenmek için Tıklayınız