gis ösym gov tr görevli işlemleri

gis ösym gov tr görevli işlemleri



gis.osym.gov.tr görevli işlemleri sistemi giriş için tıklayınız

http gis osym gov tr görevli işlemler sistemi,gis ösym gov tr sınav uygulama yönergesi,ösym görevli işlemleri giriş,gis ösym govtr,görevli işlemleri sistemi programi,gis ösym kpss,gis ösym sınav görevi,gis ösym sınav takvimi...


2018 eğitim ve öğretim yılında ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda görev almak isteyenler için ÖSYM görevli işlemler sistemine giriş için tıklayın...

ÖSYM (gis) sınavlarda görev almak isteyen idareci, öğretmen ve hizmetliler sisteme eklenecek, almış oldukları şifreleri ile "Görevli İşlemleri Sistemi"ne giriş yaparak görev ve görev yeri tercihinde bulunacaklar. Görev tercihlerini her kes sistem üzerinde kendisi yapacak. Görev almak isteyenlerin gis sitesine girip başvuru yapmaları gerekiyor.

ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlarda görev almak isteyenlerin “Görevli İşlemleri Sistemi”ne kullanıcı adı ve şifreleri ile (http://gis.osym.gov.tr) adresinden giriş yaparak görev talebinde bulunmaları ve görev onaylarının yapılmış olması gerekiyor.

2018 ÖSYM sınavları gözetmen başvurusu, ÖSYM görevli işlemler sistemi giriş, gis.osym.gov.tr adresinden giriş yapınız.

ÖSYM Sınavda görev almak isteyen personele önemle duyurulur.


ÖSYM Görevli İşlemleri Şifresi Nasıl Alınır?

Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden ÖSYM,sınav görevlileri atama işlemleri gerçekleştirmektedir. ÖSYM Sınavlarında görev alabilmek için ,görev almak istediğine dair başvuruda bulunmanız gerekiyor.Çoğunlukta öğretmenler kendi bulunduğu okullardan gis başvuru yapmaktadır. Başvuru yapmak için, nüfus cüzdanı, okulun iletişim bilgileri,banka iban numarası ve e-mail gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapılan yerde fotoğraf çekimi yapılmaktadır. Başvurudan sonra verilen şifreyle sisteme girdikten sonra ilk olarak şifrenizi yeniliyorsunuz. Şifreden sonra sınavlarda görev almak istiyorsanız okul seçimi yapıp görevlendirmenizi bekliyorsunuz. Göreviniz çıkınca görev belgesi çıktısı alıp görev yerinize gidiyorsunuz.


20 Mart 2011 tarihinden itibaren başlatılan bu uygulama sınav görevlilerinin önerileri doğrultusunda geliştirilmekte ve güncellenmektedir.Tüm görevlendirmelerde, Kanun, Yönetmelik,Yönerge ve ilgili mevzuatlarda belirtilen hükümler geçerlidir.Merkezimiz tarafından, sınavlarda görevlendirilmek üzere bilgileri elektronik ortamda yer alan görevli sayısı 520.000’dir.Sınavlarda görevlendirmeler Başkanlıkça sisteme kaydı yapılan kişiler arasından A, B ve C grubu görevlendirmeler olmak üzere üç grupta yapılır.

Sınav görevini onaylamasına rağmen, iptal etmek isteyen görevli, geçerli mazeretini Sınav Koordinatörlüklerine bildirerek bu görevini iptal edebilir.

Bu işlemler çerçevesinde sınavda görev almak isteyen tüm görevlilerin, ÖSYM’nin internet sayfasında açıklanmış olan sınava ait Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihi arasında kalan süreçte GİS sistemini takip etmeleri gerekmektedir. Tercih işlemleri aday büyük lüğüne bağlı olarak sınavdan yaklaşık 15 ile 30 gün önce başlamaktadır.

ÖSYM Sınavlarında Görev Almak İsteyenler Nelere Dikkat Etmeli?


• ÖSYM’nin “Görevli İşlemleri Sistemi” (http://gis.osym.gov.tr) adresi “Görev Tercihlerim” linkinden sınavlarla ilgili Görev Tercihlerini yapmaları,

• İlerleyen günlerde kendisine görev verilip verilmediğini kontrol etmeleri, görev verilenlerin Onay-İptal işlemini zamanında yapmaları,

• Görev tercihi yapıldıktan sonra verilen bir görevin onayının gecikmesi, iptali ya da iadesi sorunlara neden olmaktadır. Önceden Görev tercihi yapan ve buna istinaden görev alanların bu konuda hassas olmaları, özellikle yeterli gerekçesi olmayanların görevlerini iptal etmemeleri,

• Görevini onaylayanların “Görev Belgesi’nin çıktısını almaları, bununla görev yerine gitmeleri, yanlarında nüfus cüzdanı bulundurmaları ve görevli olduğu binaya girişte Görev Belgesini (gerekirse nüfus cüzdanı ile birlikte) Emniyet Görevlilerine mutlaka göstermeleri, yanlarında yönerge ile yasaklanmış olan eşya bulundurmamaları,

• Kurallara uygun bir sınav yapılabilmesi için; Tüm görevlilerin “Sınav Uygulama Yönergesi’ni dikkatlice okuyup uygulamaları ve yönerge dışında uygulama yapmamaları,

• Sınav günü tüm görevlilerin mutlaka kendilerine bildirilen zamanda görev yerlerinde olmaları,

• Tüm görevlilerin Bina Sınav Sorumlusu’nun talimatlarına uymaları,

Önemle duyurulur.


ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ



ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemine Nasıl Kayıt Olunur?

ÖSYM GİS giriş işlemleri için ösym'ye kayıt yaptırmanız ve şifre almanız gerekmektedir.

Ösym gis kayıtlarını okullardan yaptırabilirsiniz.Gis(Görevli İşlemleri Sistemi) ile sıvav başvuru yapamak için okuldan şifre almanız okuldaki idarecilerin şifresinin olmasına bağlı okuldaki idarecilerin şifresi yok ise dolayısıyla sizinde de o sisteme kaydımız yok demektir. Sisteme kayıt olabilmek için bulunduğunuz okulun olduğu merkezde sınav yapılıyor olmalı .Okulunuz ösym gis' e kayıtlı değil ise ÖSYM Sınav merkezine başvurup kayıt yaptırınız.

Okulunuz ösym gis' e kayıtlı değil, o zaman gis işlemleri için kaydınızı nereden ve nasıl yapabilirsiniz?

ÖSYM gis şifresi veren bir okul kaydınızı yapabilir



ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Telefon

ÖSYM ana binaları Bilkent'te, YÖK binaları yanındadır. ÖSYM Ankara bürosu ise Çetin Emeç Bulvarı'nda, Yukarı Öveçler Mahallesi, 1290. Sokak, No: 2 adresinde yer almaktadır. ÖSYM Ankara bürosunun krokisine bakmak için lütfen tıklayınız.

ÖSYM'ye, Ankara kent merkezinden İnönü Bulvarı, Eskişehir Yolu ve ODTÜ'nün batısından Bilkent'e giden bulvar izlenerek gidilebilir.



Adres: ÖSYM 06800 Bilkent / ANKARA
Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)

ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Hakkında Bilgi Almak için Çağrı Merkezini arayıp ilgili bölümü ile bağlantı kurabilirsiniz.


ÖSYM Görevli Sınav Ücretleri 2017-2018

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda, Bina yöneticisi, engelli salon görevlisi, cezaevi görevlisi, hizmetli, yerel sınav evrakı koruma görevlisi, bina sınav sorumlusu ve bina sınav sorumlusu yardımcısı, salon başkanı, gözetmen, yedek gözetmen, şehir içi sınav evrakı nakil görevlisi, ÖSYM temsilcisi, ÖSYM engelli temsilcisi, yöre dışı sınav evrakı nakil ve koruma görevlisi gibi pozisyonlarda görev alabilmeniz mümkündür. Tabi her bir pozisyon için oturum başına farklı ücretler öngörülmüştür. 2018 yılı için ÖSYM sınav görevlisi ücretleri aşağıdaki tabloda detaylı olarak verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav ücretlerinde yaptığı düzenlemeyle, toplu sözleşme hükmüne aykırı olarak sınav ücretlerini düşürdü. Yeni sınav ücretleri aşağıdaki tablolarda yer almaktadır.