KYK Kredi Burs Başvurusu İletişim Bilgileri

KYK Kredi Burs Başvurusu İletişim Bilgileri



KYK kredi ve burs başvuru şartları nelerdir,KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları için hangi belgeler gerekiyor,KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman Bitecek,KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Hakkında Detaylı Bilgiye Nereden Ulaşabilirim? İşte KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Hakkında Tüm Soru ve Sorunlarınız için İletişim Bilgileri...

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuru Sorunlarınız için Aşağıda Yazılı Telefonları Arayabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü
Kredi Dairesi Başkanlığı
Söğütözü Mah. 2176 Sokak NO:25 ÇANKAYA/ANKARA

Santral: 0 (312) 551 60 00(20 Hat)
Çağrı Merkezi: 4441961

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KYK kredi ve burs başvuru şartları nelerdir?

Üniversite öğrencilerinin merakla bekledikleri KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Peki KYK burs başvuru şartları nelerdir?, Kimler başvuruda bulunabilir?

Üniversiteye yerleşen öğrenciler, yurt işlemlerinin ardından 'KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?, Kimler KYK burs başvurusunda bulunabilir?, KYK başvuru şartları nelerdir? Gibi sorulara bir süredir yanıt arıyordu. Kredi Yurtlar Kurumu geçtiğimiz ay KYK burs başvurularının Ekim ayında başlayacağını duyurmuş, ancak başvuru tarihi hakkında kesin bir açıklamada bulunmamıştı. Beklenen açıklama geldi. KYK kredi ve burs başvuruları başladı. Kasım 2018 saat 23:59'a kadar devam edecek olan başvuruların ardından sonuçlar yine (http://www.kyk.gov.tr/) adresinden duyurulacak. KYK burs ve kredi ödemeleri ise 2019 Ocak ayından itibaren yapılacak. KYK burs başvuru şartları hakkında detaylı bilgi haberimizde yer almaktadır.

*** KYK Burs Başvuru Formu İndirmek ve KYK Kredi Burs Başvurusu Yapmak için Buraya Tıklayınız


KYK BURS BAŞVURULARINDA ÖNCELİK KİMDEDİR?

Şehit bekar ise kardeşi, şehit evli ise çocuğu ve gazi çocukları KYK burs ve kredi başvurularında öncelikli sıradadırlar. Bu kişilerin başvurularını yaparken SGK, Genel Kurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı v.b. yerlerden belge alması zorunludur.

Sağlık Kurulu Raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler (Sağlık Kurulu Raporu, başvuru yapan öğrenciye ait olmalıdır. %40' ın altındaki raporlar öncelik kapsamında değildir.) KYK başvurularında önceliktedir. Öğrenciler Sağlık Kurulu Raporu ( "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" gereğince alınacak Sağlık Kurulu Raporu) ile başvuruda bulunabilirler.

Anne ve babası vefat etmiş olanlar durumunu T.C. İçişleri Bakanlığı MERNİS sisteminden teyit etmelidir.

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar KYK burs ve kredi başvurularında bulunmak için T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından teyit etmelidir.

“Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre “Milli Sporcu Belgesi” almış amatör milli yüksek öğretim öğrencilerinden Spor Genel Müdürlüğü tarafından milliliği teyit edilen öğrencilere (Doping yaptığı ilgili Kurum tarafından bildirilenler hariç) KYK burslarında öncelik tanınıyor. Başvuru şartına uyan adayların Milli sporcular için T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı' ndan alınacak

Milli Sporcu Belgesi (Milli futbolcular için Türkiye Futbol Federasyonu' ndan alınacak belge) almasi gerekiyor.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 nci maddesi (ı) bendi; “Terörle mücadeleden dolayı köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrencilere ve ölenlerin çocuklarına yüksek öğrenimleri süresince Devletçe karşılıksız burs verilir” hükmü kapsamında olanlar için öncelik belgesinin mülki amir (illerde Vali, ilçelerde Kaymakam) tarafından imzalı olması gerekir.

Mevcut öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca belirlenen her öğrenim dalındaki ham puan bazında ilk 100’ e giren öğrenciler başvurular için ÖSYM'den durumunu teyit etmelidirler.

*** KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları için Hangi Belgeler İsteniyor? Öğrenmek için Buraya Tıklayınız

DİKEY VE YATAY GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLER BUNLARA DİKKAT ETMELİDİR

İki yıllık bir yükseköğretim programından yıl kaybı olmadan mezun olup, ara vermeden dikey geçiş sınavı (DGS) ile lisans programına kayıt yaptıran öğrencilerden ön lisans eğitimlerinde KYK burs/kredi almış olanların lisans programında kayıtlı olduklarını gösterir öğrenci belgesini Kurumumuza göndermeleri halinde öğrenim kredilerinin nakli yapılıp kredi ödemeleri devam ettirilecektir. Bu durumda olan öğrencilerin yeniden başvuru yapmalarına gerek yoktur.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARINDA NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?

Burs / öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.

Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

KYK burs başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

KYK BURS NEDİR?

Yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören Türk gençlerini maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat (Yİ-ÜFE) Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

KYK Sorgulama